Arquitectura Viva
Monday, July 06, 2020
12/06/2020

LUO studio, community center in Yuanheguan (China)

 
Over the foundations and concrete structural columns of a house that was never completed, the Chinese architect Luo Yujie built this community center for Yuanheguan, a village in Hubei Province. Recycling and transforming those remains, LUO studio built an upper level, using timber in order to minimize the load on the base, which was reinforced with groups of timber posts.

The wooden benches surrounding the outer perimeter create an additional space for socializing. The perforated gray brick walls of the lowel level let daylight in, as do the glazed surfaces that they alternate with, and also the skylight that fragments the pitched roof. The interior spaces open up to show the beams of the timber frame.
AV Monografías 225 - AIRES MATEUS AV Monographs
analyzes in each issue a theme related to a city, a country, a tendency or an architect, with articles by leading specialists complemented by commentary on works and projects illustrated in detail. Published bilingually, with Spanish and English texts placed side by side.
Arquitectura Viva 225 - VIDA Y VIRUS Arquitectura Viva
covers current topics, taking stock of recent trends in set sections: cover story, works and projects, art and culture, books, technique and innovation. From 2013 on, monthly and bilingual, with Spanish and English texts printed side by side.
AV Proyectos 98 - FALA AV Proyectos
is the third member of the AV family: a bilingual publication essentially focussed on design projects (with special attention on competitions and construction details), heretofore only laterally dealt with in the other two magazines.
;
Arquitectura Viva SL - Calle de Aniceto Marinas, 32 - E-28008 Madrid, España - Ph: (+34) 915 487 317 - Fax: (+34) 915 488 191 - AV@ArquitecturaViva.com
Política de cookies - Aviso Legal - Condiciones de contratación - RSS